
Miltų 1 kg.
Sviesto 0,5 kg.
Grietinės 0,5 kg.
Kiauš. tryniai 2 vnt.
Kiauš. baltymai 2vnt.
Cukraus 0,2 kg.
Cinamono
Paruošimas:
Ruošiama kapota tešla. Į miltus įtarkuojamas atšalęs sviestas. Sukapojama su miltais. Įmušami tryniai, supilama grietinė, pam

P.s. Tešlos iš šaldytuvo išsitraukti tiek, kiek bus iš karto sunaudojama. Nepalikti šilti kambario temperatūroje.
Šaltinis: Birutės užrašų knygelė.
4 komentarai:
skaniai atrodo;ir kaip is sluoksniuotos teslos atrodo :))
Ir yra labai skanūs, jei teisingai pagaminti. Panašus išorinis vaizdas, kaip iš sluoksniuotos, bet paruošimo būdas ir skonis kitoks. Kapotos teškos gaminiai taip pat turi būti su oro tarpais.
O kaip yra -teisingai pagaminti ir neteisingai pagaminti ? Cia turbut teslos gamybos gudrybes ir niuansai ? , but idomu suzinot :)
Teisinga - gaminama iš vėsių produktų ir tešla laikoma šaltai. Neteisinga - kai tešlai leidžiama sušilti.
Ir žinoma, kaip ir visose tešlose nereikia persistengti su miltais, kai jų perdaug gaminiai būna per kieti, žinoma ir ne tokie purūs, traškūs ar trapūs..
Rašyti komentarą