2008 m. vasario 10 d., sekmadienis

Vaškės keksas

Reikia:


Miltų 0,5 kg.
Svisto 0,25 kg.
Cukraus 0,25 kg.
Varškės 0,25 kg.
Kiaušinių 4 vnt.
Kepimo milt. 1 pok.
Vanil. cukraus (kas nori)


Paruošimas:


Visi produktai kambario temperatūtos, o sviestas dar šiltesnis.
Išplakti sviestą su cukrumi, po truputį supilti kiaušinius, įdėti varškę, dar kiek paplakti. Sudėti kepimo miltelius arba nugesintą sodą. Nustojus plakti įmaišyti miltus, sukrėsti į paruoštą kepimui formą. Kepti apie 1 val. nekarštoje 160 - 180 C temperatūros orkaitėje.

P.s. Jei tešla per kieta galima, jos kietumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Arba nesiskubinti suversti visų miltų :))
Pasipuošti galima tiesiog papudrinus, arba kaip šauna į galvą :)))




Komentarų nėra: