2008 m. vasario 6 d., trečiadienis

Mielinės spurgos

Reikia:

Miltų 0,5 kg.
Mielių 0,03 kg.
Cukraus 0,05 kg
Pieno 0,125 kg.
Svieto 0,1 kg.
Kiaušinių 2 vnt.
Trynių 1 vnt.

Įdarui:
uogienės ar džemo
Pabrstymui:
cukr. pudros
Kepimui:
riebalų apie 0,7 kg.

Paruošimas:

Paruošti mielinę tešlą. Sviestą, cukrų sudėti į pieną, pašildyti, sudėti miltus, šiek tiek pakildintas mieles, galop kiaušinius. Gerai išminkyti. Palikti pakilti. Iškočioti apie 0,5 cm. Išspaudyti blyneliais, ant pusės jų uždėti skoningos uogienės ar džemo, kraštus aptepti baltymais, užvožinti pliku blyneliu. Truputi pakildinti. Virti riebaluose. Apipudrinti.


Patarimas:
Kad labai neužputotų riebalai į juos galima įmesti į keturias dalis suplaustytą bulvę. Ji surenka "nešvarumus".

2 komentarai:

demer rašė...

Mazdaug kokio skersmens blynelius padaryti ? ir ar labai issipucia beverdant ?

Astra rašė...

Aš su apvožinta stikline tuos blynelius "štampavau" :)) Išsipučia normaiai, gaila nešmatavau kiek kartų :DD
Tiesa, aš dėjau slyvą iš uogienės, jos buvo mažoka skonio, džemas ar marmeladas manau būtų geriausia.