2008 m. vasario 1 d., penktadienis

Marmurinis pyragas

Reikia:

Miltų 0,56 kg.
Kepimo miltelių 2,5 arb. š.
Sviesto 0,25 kg.
Cukraus 0,25 kg.
Kiaušinių 3 vnt.
Pieno 0,175 kg.
Kakavos 0,06 kg.
Druskos truputis
Vaniles kvapo 1 a.š.


Paruošimas:

Sviestą išplakti su cukrumi, druska, kai išsiplaks po vieną sumušami kiausiniai. (Visi produktai turi būti kambario temperatūros.) Lėtai supilamas pašildytas pienas, įpilama esencija. Jau nustojus plakti sudedami kepimo milteliai, jei ji keičiama soda ją reikia "nugesinti"rūgštimi. Padalinti tešlą į dvi dalis, į vieną dalį sudėti kakavos miltelius ir į abi tešlas įmaišyti miltus. Kabinant šaukštu kaskart vis kitą tešlą dėti į kepimui paruoštą (išriebaluotą ir pamiltuotą) formą. Kišti į orkaitę ir kepti 180 C 40 - 50 min.

Galima papuošti tik apibarščius cukraus pudra, galima pasidaryti ir glajų iš:
Cukraus pudros 0,5 kg.
Kakavos 0,06 kg.


Karšto vandens šlakelio
Į cukraus pudrą ir kakavą su šaukštu vis pilti vandenį ir gerai maišyti, kol bus reikiama konsistencija (tokia, kad būtų galima aptepti pyragą)

Komentarų nėra: