2008 m. vasario 2 d., šeštadienis

Sausiainiai "Cinamono fantazijos " :))

Reikia:

Miltų 1 kg.
Sviesto 0,5 kg.
Grietinės 0,5 kg.
Kiauš. tryniai 2 vnt.

Kiauš. baltymai 2vnt.
Cukraus 0,2 kg.
Cinamono

Paruošimas:

Ruošiama kapota tešla. Į miltus įtarkuojamas atšalęs sviestas. Sukapojama su miltais. Įmušami tryniai, supilama grietinė, paminkoma. Palaikoma šaldytuve mažiausiai valandą, galima ir užsišaldyti ateičiai :)) Iškočiojama, patepama baltymu, pabarstoma cukrumi su cinamonu ir kišama į orkaite, kepama apie 0,5 val vidutiniu karštumu.


P.s. Tešlos iš šaldytuvo išsitraukti tiek, kiek bus iš karto sunaudojama. Nepalikti šilti kambario temperatūroje.


Šaltinis: Birutės užrašų knygelė.

4 komentarai:

demer rašė...

skaniai atrodo;ir kaip is sluoksniuotos teslos atrodo :))

Astra rašė...

Ir yra labai skanūs, jei teisingai pagaminti. Panašus išorinis vaizdas, kaip iš sluoksniuotos, bet paruošimo būdas ir skonis kitoks. Kapotos teškos gaminiai taip pat turi būti su oro tarpais.

demer rašė...

O kaip yra -teisingai pagaminti ir neteisingai pagaminti ? Cia turbut teslos gamybos gudrybes ir niuansai ? , but idomu suzinot :)

Astra rašė...

Teisinga - gaminama iš vėsių produktų ir tešla laikoma šaltai. Neteisinga - kai tešlai leidžiama sušilti.
Ir žinoma, kaip ir visose tešlose nereikia persistengti su miltais, kai jų perdaug gaminiai būna per kieti, žinoma ir ne tokie purūs, traškūs ar trapūs..