2008 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Mistinis Obuolių pyragas



Produktai:

Margarino 0,3 kg.
Grietinės 3 šaukšt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltų 0,5 kg.
Cukraus 3 - 4 šaukšt.
Mielių 0,1 kg.

Obuolių 0,75 kg.(paruoštų)
Cukraus 0,15 kg.
Cinamono

Paruošimas:


Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
Ant mielių pabarstyti žiupsnelį cukraus, tegu truputi pakyla.
Ištirpinti margariną, sudeti cukrų, grietinę, kiaušinius, mieles ir miltus. Išmakaluoti. Padėti vienai valandai i šaldytuvą.
Paimti skarda (aš imu dvi tortines), iškloti dugną tešla, dėti paruoštus obuolius ir vėl tešlą, patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti cukrumi (nepagailėjus būna skaniau ). Prieš kišant pyragą i orkaitę leisti jam truputi "pailsėti" :)
Kepti ne karštoje, bet jau įkaitintoje orkaitėje ir 45min. laukti nevarstant durelių. Puošti jau nereikia, apskrudes cukrus gražiai žiūrisi.

3 komentarai:

Astra rašė...

buvę komentarai:

demerwitch rašė...
ooi kaip noreciau tokio pyrago savaitgaliui !!!! o jei mieles sausos ? kiek reiketu sausu mieliu siam pyragui ???

30 Spalio, 2006 21:24


Astra rašė...
Net nezinau. Reiktu atkreipti pardej demesi, pasiziureti, gal kur koks atitikmuo butu parasytas? Dabar tikrai negaliu pasakyti.

30 Spalio, 2006 21:41


Nenaudele rašė...
sausu mieliu pokelis paprastai buna skirtas pusei kg miltu, bet cia itariu reiktu dvieju. Ai, zinokit du kartus kepiau sita pyraga ir abu kartus nesigavo taip kaip isivaizduoju turejo gautis, neiskilo taip kaip fotkeje.
Kas patikslins, kas tai yra "nekarsta, bet gerai ikaitinta orkaite"??? kokia turi buti tenperatura? ir kokiam orkaites aukstyje kepti, gal tas turi reiksmes...

31 Spalio, 2006 10:53


Astra rašė...
Vat mano dujine jau pavargusi, reguliuojuos intuityviai naturiniu budu :)), bet nemanau, kad cia nedujine deta, kad tau, nenaudele nepasiseke.
Jau supratau, tau ryskiai per mazai buvo mieliu. Tu neziurek, kiek cia yra miltu, cia vadinama "sunki" tesla, visiskai nera nei vandens, nei pieno.

31 Spalio, 2006 11:06


Nenaudele rašė...
Astra, naudojau sviezias mieles, kaip priklauso visa 100 g, tikrai ne tame buvo suzmegimo priezastis.

31 Spalio, 2006 11:12


Astra rašė...
Va, radau mieliu santyki su miltais.
Nedziovintu, normaliu mieliu 15-20g bus 1kg. miltu normalios teslos. Taigi jusiskiu dziovintu mieliu 1kg. reikia 2 pok.
Pagal si recepta reikia nerealiai daug mieliu, taigi viska susumavius gausis jusiskiu 10 pokeliu.
OHO!!! :))
Bet itariu taip ir bus.
Nes visi, kas tik susidure su kepiniais visi ziauriai nustemba, tuo mieliu kiekiu, o pyrago skonyje jos visai neaptinkamos.
Surizikuokit, itariu bus gerai.

31 Spalio, 2006 11:13


Nenaudele rašė...
prisiminiau dabar, kad kepiau abu kartus ta pyraga mazoje krosneleje, o ne orkaiteje, gal tam pyragui per anksta ten buvo, todel suzmego....

31 Spalio, 2006 11:14


Astra rašė...
Velgi, patirties del krosneliu neturiu, bet kas labai svarbu mieliniams gaminiams, kai jie kewpa, ju puse valandos negalima nei atidaryti, nei krutinti, nes tada iskrt susmenga.
Ir speju, mazoje krosneleje atidariu kaitra greitai isgaruoja, turbut pradzioje kokia 10min. reiktu gerokai uzkaitinti, o jau po to kepti vesesneje kaitroje, kad viduriai iskeptu, o virsus nesudegtu.

31 Spalio, 2006 11:26


demerwitch rašė...
Jau ir as radau: 7g sausu mieliu atitinka 25g svieziu mieliu, abiejais atvejais 500-tam gr miltu. Tai jeigu siam pyragui reikia dvigubos dozes mieliu, tai is kur tie 10 pokeliu ?????? Ir dar, kaip supratau is tokio kiekio gaunasi 2 tortines dydzio pyragai ?

31 Spalio, 2006 11:45


demerwitch rašė...
Hm.... pagal mano skaiciavimus tuomet reiketu 4 pokeliu sausu mieliu, ar as klystu ??

31 Spalio, 2006 12:00


Astra rašė...
Taip, gaunasi du grazus, apvalus "torciukai", aisku, galima kepti ir kitokioje skardoje, bet akiai taip maloniau ziurisi ir vartyti is skardu nereikia, tortines "atsisega".

O jau su skaiciavimu tai susimakalavau.
Na, tiksliai tik 4pok. :)))
Pardon, ot butu pyragas issiputes, dujine sprogus :DDD

31 Spalio, 2006 12:09


demerwitch rašė...
Ir dar klausimuks, recepte parasyta"Ant mieliu pabarstyti ziupsneli cukraus, tegu truputi pakyla", velgi ka daryti su sausomis mielemis ???? ar tik dapilti truputi vandens ?

31 Spalio, 2006 12:20


Astra rašė...
Vaje, vel tos sausos mieles :D
O as ju niekada nebandziau :)
Nemanau, kad vanduo pakenktu, gal ir galima slakeliu sudrekinti jas, tik cuktaus nepadaugink, svarbiausia, kad mieles pradetu rodyti gyvybe ir dar truputi luktelk.
Na, kai jau iskepsi pyraga prasom ispudziais pasidalinti.

31 Spalio, 2006 12:27


demerwitch rašė...
vakar jau iskepiau pyraga ir nesekmingai :((( net nezinau kas ir kaip, pyragas nekilo, tesla visai skysta, vos suklojau i formas, viska dariau pagal recepta, davosi du blynai, ka blogai dariau ??????? nu bet labai skanus, idomu ar vykes pyragas ir toks skanus, kaip ir nevykes ;)))???

03 Lapkričio, 2006 11:28


Astra rašė...
:((((
Man jau itarimas kyla, kad ten netvarkoje kazkas su jusu tom mielem.
Pirmas klausimas, o mieles pries dedant i tesla pakildinai, buvo pradeje rodyti gyvybe?
Gal suvertei mieles i karsta margarina? Margarina istirpinti, bet ne uzvirinti!!! Jis turi buti TIK siltas.
Si tesla labai greitai kyla, uztad ir dedama i saldytuma, kad ne perkiltu. Tesla, jei per silta, net po valandos buna nekociojama, per skysta, bet jei vesoka, tai galima kocioti. Bet vienu ir kitu atveju iskepus buna gerai, tik jei peristizus, tiesiog su rankom iskloju laksteli.
Bet skonis tai fantastiskas sio pyrago, jis greiciau i tortus pretenduoja (jei dar nesitingi pasluoksniuoti), uztad ir kepu tortinej :)

P.s. Sis pyragas, kaip niekas kitas man is pirmo karto pavyko, net nepagalvojau, kad sitaip gali nepasisekti.

03 Lapkričio, 2006 11:49


demerwitch rašė...
Net nezinau, su mielemis viskas lyg ir tvarkoje, viska dejau tik i silta margarina, o pats margarinas man jau kazkelinta karta itarimus kelia, net ir paprasta trapia tesla derant, tesla nenusiseke. Margarinas net is saldytuvo isemus visai minkstas, na ne taip kaip sviestas....Bet cia mieline tesla mano manymu cia tas margarino kietumas kaip ir ne prie ko, nors gal.....
Jei del tu mieliu, kiek silumos jom reikia ???

03 Lapkričio, 2006 12:21


Astra rašė...
Tiksliai, o kiek procentu tavo margarinas? As visada naudoju 80%, tas ypac svarbu visokioms trapioms tesloms. Si tesla taip pat trapi, nors ir mieline, bet cia paciam skoniuio butu pakenke, bet ne kilimui.
Jei gerai mieles kyla, uztenka ir kambario temperaturos, arba truputi prie radijatoriaus, ar prie dujines, kur karstas puodas verda:)
Gal toms dziovintoms mielems ir daugiau reikia laiko... O cukraus kiek i jas dedi, kai kildini? Gal per mazai? Perdaug taip pat negerai.

03 Lapkričio, 2006 15:13


demerwitch rašė...
Ieskojau to riebumo ant pokelio, bet niekur neradau, dabar ir margarinai moderniski be kaloriju :DDDD tai tiek ten to ir riebumo, bile tepasi ant duonos, kad desra nenukristu ;)))
Gal geriau tuomet sviesta deti ?? Ar tiktu ? O kiek to cukraus reikia mielems ? Dejau turbut gerokai maziau nei 0,5 saukstelio.
Reiks dar kada pamegint gal pavyks ;))) Ir dar tesla isemus is saldytuvo kiek ji turi but sustengus ?

04 Lapkričio, 2006 14:59


Astra rašė...
Na va graziausia, kur mus civilizacija veda :)) Margarino rasti negalima :))
Jei jau jis "tepasi" ant duonos, tai tikrai blogas.
Sviestas manau LABAI tiktu, tik taip pat, ziurek, kad tikras butu, ne "tepalas".
O cukraus pabandyk gal kokius 2 arbat.saukstelius (gal toms sudziuvelems ir 3a.s. nepakenktu)
Pabuvus tesla saldytuve neturi labai sustingti, ji ten netgi pakyla.
na, kaip noriu, kad dar karta pabandytum, gal si karta pasiseks ;)

04 Lapkričio, 2006 18:12


demerwitch rašė...
Aciu uz patarimus. Tikrai dar karta pabandysiu :))) Tik jau su sviestu ir i mieles daugiau cukraus idesiu ;)))

05 Lapkričio, 2006 15:09

demer rašė...

Puikus dienorastis :))
O si pyraga nesenai kepiau ir manau kad jau pavyko. Labai skanus gavosi. Ir emiau paprastas (nesausas) mieles ir svieta vietoj margarino :))

Astra rašė...

Sviestas labai gerai, margarinas dėl pigumo :)
Sausas mieles nesiryžtu išbandyti, nes visada galima nerizikuojant normalias isigyti :)