2008 m. sausio 26 d., šeštadienis

Paukščių pienas

Kartais būna, kad trūksta tik jo... :)))

Reikia:

Grietinės 0,5kg.
Sulčių 0,3l. (ryžkesnės spalvos, labiau išreikšto skonio)
Želatinos 0,025-0,03 kg. (didelis, kaupinas valgomas šaukštas)
Cukraus 0,3 kg.
K. baltymai 3 vnt.
Citr. rūgšties

Paruošimas:

Ištirpinti sultyse išbrinkintą želatiną. Išplakti baltymus su didžiąja dalimi cukraus, parūgštinti pagal skonį. Išplakti grietinę su likusiaiskeliais šaukštais cukraus. Toliau plakant grietinę ilgai ir nuobodžiai plona srovele pilti jau atvesusią želatiną.Įmaišyti baltymus. Tik jau neplakti. Supilti į formą. Palaikyti šaldytuve. Papuošimui labai tinka tarkuotas šokoladas, galima ištirpinus juo apipilti.

P.s. Jei pilama per šilta želatina - labai praskiedžia grietinę, vėliau, stigstant ji labai atsisluoksniuoja, bet vistiek patiekalas išlieka valgomas :))



3 komentarai:

Astra rašė...

Buvę komentarai:

demerwitch rašė...
Reiks butinai pabandyt ir su sultimis.
Tik dabar galvoju, kokios sultys labiausiai tikru ??
O tarkim koks nors sirupas ar tiktu ?

16 Vasario, 2007 12:59
Astra rašė...
Tiktu, tik gal labiau ne sirupas, bet geralas is sirupo, ar is uogienes. Labiausiai tinka vysnios ir juodieji serbentai, nes ir spalva intensyviausia, ir skonis labiausiai isreikstas. Vnz., nera didelio skirtumo, tinka betkas, cia fantazijos ir skonio reikalas. Svarbu tu vadinamu "sulciu" nebutu skonis "skystas".

16 Vasario, 2007 17:16
nenaudele rašė...
kaip skaniai atrodo... niami...

19 Vasario, 2007 14:02

Unknown rašė...

aisku, receptas gundantis... bet termiskai neapdoroti kiausiniu baltymai gali sugadinti sita malonuma...

Astra rašė...

Salmoneliozės baisu? :)
Aš jos taip pat bijau, užtad visada naudoju tik šviežius, neįskilusius, gerai su nuriebalintoju nuplautus, taip pat gerai nušluopstytus kiaušinius, nes salmoneliozė, būtent ant kiaušinio lukšto "gyvena".
Kita vertus, konditerijoje (cechuose, bent taip buvo visada tarybiniais metais) daug naudojama "žalių" kiaušinių ir tikrai niekas jų taip sažiningai neplaudavo, nors būtent tokia būtina instrukcija.
Zefyrai, visi baltyminiai (beze) kremai, taip pat gaminami naudojant termiškai neapdorotą baltymą (nors garantuoti, ar tikrai dabar nepamainyta kas chemija negaliu).